24 Haziran 2015 Çarşamba

PİNCUR TARİFİ

PİNCUR TARİFİ

                         Ramazan ayının girmesiyle sahurda yemek için balkanlara özel bir tarif pincur bir çeşit kahvaltılık salça yaptım.  Bu arada ramazan geliyor diye bir taraftan boya badana yaparken bir taraftan da salça yapımına başladım. Yapalı 15 günü buldu ama boya badana temizlik derken şimdi paylaşa bildim.


malzemeler:

                      4 kg kırmızı biber
                      2 kg domates
                      2 kg patlıcan
                      1 kg havuç
                      10- 15 acı biber 
                      1 limon
                      6 diş sarmısak
                      tuz
                      sıvı yağ
                      

yapılışı:

                Biberleri patlıcanları közleyip ayıklıyoruz. Közlemek için köz tavası kullana bilirsiniz. Bizim çatı katında kuzinemiz olduğu için ben kuzinede közledim. Havuçları suda haşlıyoruz. Domatesleri ister rendeleyip isterseniz kesik atıp sıcak suda 3 dk bekletip soğuk suya atıp kabuklarının kolay soyulmasını sağlayıp, domates, havuç, patlıcan ve domatesi püre haline getiriyoruz. Blender yada kıyma makinesi kullana bilirsiniz. Tencereye koyduğumuz bu harcın içine sarmısakları dövüp atıyoruz. tuz ve limonu ekleyip içine sıvı yağ ekliyoruz. Limonu da sıkıp tencereye ekliyoruz. Acı biberleri ince ince doğrayıp içine ekliyoruz. 3 - 4 saat suyunu iyicene çekene kadar kaynatıyoruz. Kavanozlara yerleştirip üzerine sıvı yağ koyup kapaklarını kapatıyoruz. Konserve yapıp uzun süre kalmasını sağlıyoruz. İster bir tencereye sıcak su koyup içine kavanozları koyup çıkartın ve ters çevirip vakumlanmasını sağlayın. Yada benim yaptığım gibi daha kolay bir yöntemle bulaşık makinesine koyup en sıcak ayara  ayarlayıp çalıştırın . Yıkama bitince bir havlu üzerine ters çevirip soğumasını sağlayın böylece uzun süre mutfakta serin bir köşede saklaya bilirsiniz.

                 Kavonozları seçerken ufak kavanozlara koyarsanız daha çabuk tüketmiş olursunuz bozulmasını engellersiniz. Bu pincur salçasını makarna sosu olarak ta kullana bilirsiniz. Hazır ketçapları kullanacağınıza kendi yaptığınız bu sos daha lezetli ve vitaminli istediğiniz kadar korkmadan tükete bilirsiniz. Acı severler daha çok acı biber ve sarmısak ekleye bilir. 


                   Rumeliye has kahvaltılık pincur tarifi hem lezetli hemde sağlıklı bir kahvaltılık tarifi. Bir kere yapıp tüm sene boyunca keyifle tükete bilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder